Gripa porcină: Elevii din Vâlcea nu vor merge la cursuri vineri şi luni

Elevii din Vâlcea nu vor merge la cursuri vineri şi luni, când sălile de clasă vor fi dezinfectate pentru a preveni riscul îmbolnăvirii copiilor, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, în cele două zile cadrelor didactice urmând să li se acorde şi zile de concediu fără plată, conform legii.

101 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină: Elevii din Vâlcea nu vor merge la cursuri vineri şi luni

Gripa porcină: Elevii din Vâlcea nu vor merge la cursuri vineri şi luni (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a decis suspendarea cursurilor la unităţile şcolare din judeţ vineri, 20 noiembrie, şi luni, 23 noiembrie, pentru pregătirea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea ulterioară a sălilor de curs, în contextul actualei pandemii de gripă AH1N1, precum şi pentru acordarea concediului fără plată cadrelor didactice.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Vâlcea, prof Gabriela Ene, această măsură este normală şi nu va afecta activitatea şcolară.

"Am luat această decizie, evident că mă voi consulta şi cu comisiile paritare, dar am stabilit împreună cu Direcţia Sanitară că este în avantajul elevilor să nu vină la şcoală în zilele de vineri şi luni, după alegeri. Şcolile în mare parte sunt secţii de vot, iar în acele zile un număr destul de mare de cetăţeni vor veni în aceste instituţii de învăţământ şi vrem să ne luăm marjă de câteva zile pentru a face dezinfectare, ca să prevenim riscul îmbolnăvirii copiilor", a declarat Gabriela Ene.

Inspectorul şcolar a mai precizat că cele două zile libere ale cadrelor didactice vor figura ca făcând parte din concediul fără plată pe care guvernul a hotărât că bugetarii trebuie să-l ia până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici