Încă un grup de migranţi a coborât în gara din Timişoara. Poliţia face verificări / Duminică dimineaţă, zeci de imigranţi care circulau cu trenul Bucureşti – Budapesta au fost preluaţi de poliţiştii timişoreni

Cincisprezece migranţi, care circulau cu trenul de la Arad, au coborât în Gara de Nord din Timişoara, duminică, fiind preluaţi de poliţişti şi conduşi la Centrul de Cazare a Solicitanţilor de Azil din oraş pentru verificări, transmite corespondentul Mediafax.

2147 afișări
Imaginea articolului Încă un grup de migranţi a coborât în gara din Timişoara. Poliţia face verificări / Duminică dimineaţă, zeci de imigranţi care circulau cu trenul Bucureşti – Budapesta au fost preluaţi de poliţiştii timişoreni

Zeci de imigranţi, care circulau cu trenul Bucureşti – Budapesta, verificaţi de poliţiştii din Timişoara

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Feroviare Timişoara, este vorba de 15 migranţi, dintre care nouă bărbaţi, trei femei şi trei minori, care au venit cu trenul de la Arad şi au coborât în Gara de Nord din Timişoara, unde este capăt de linie.

Grupul a fost preluat de poliţişti, apoi cele 15 persoane au fost transportate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara.

Migranţii au reuşit să treacă ilegal graniţa în Ungaria, dar au fost returnaţi în România, ei fiind solicitanţi de azil, după ce au fost depistaţi de autorităţile maghiare.

Duminică dimineaţa, un alt grup format din 38 de migranţi, care circulau cu trenul Bucureşti – Budapesta, a coborât în Gara de Nord din Timişoara, persoanele fiind conduse la sediul Poliţiei Transporturi Feroviare pentru verificări.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Feroviare, cei 38 de migranţi, din Siria şi Irak, printre care femei şi copii, circulau cu trenul Bucureşti – Budapesta, iar duminică dimineaţa au coborât în Gara de Nord din Timişoara. Imediat, au fost conduşi la sediul Poliţiei Transporturi Feroviare Timişoara pentru verificări.

„Sunt 38 de migranţi, în total. Au coborât singuri în Gara de Nord din Timişoara şi i-am preluat pentru verificări. Cel mai probabil vor fi conduşi la Centrul de Azil din Timişoara, la final”, au declarat, corespondentului Mediafax, reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare Timişoara.

În ultima săptămână, zeci de migranţi au fost găsiţi în parcurile şi pe străzile din Timişoara. Un grup de migranţi irakieni a fost depistat într-un microbuz aflat în apropierea Pădurii Verzi din Timişoara, de unde se pregătea să plece spre graniţă. Alţi 30 de irakieni au fost găsiţi într-un hotel de la marginea Timişoarei. Apoi, 19 migranţi au fost descoperiţi la câteva sute de metri de sediul Poliţiei Locale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici