Video Grupare specializată în criminalitatea informatică, destructurată de poliţiştii clujeni

O grupare ai cărei membri sunt suspectaţi că au obţinut, prin metoda phishing, date de identificare ale cardurilor bancare aparţinând unor cetăţeni străini, pe care le-au vândut altor persoane din străinătate a fost destructurată de politiştii clujeni, prejudiciul cauzat fiind de 350.000 de dolari.

55 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de IGPR, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu ofiţeri DGIPI, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, au documentat şi probat activitatea infracţională a unei grupări formată din şapte persoane cu preocupări pe linia criminalităţii informatice.

Această grupare acţiona în localităţile Cluj şi Zalău, fiind coordonată de R.A., de 30 de ani, din Cluj-Napoca.

"Activitatea infracţională a constat în faptul că, în perioada 2006-2010, R.A. a transferat neutorizat date de identificare şi coduri PIN ale unor carduri bancare aparţinând unor cetăţeni străini (în special cetăţeni americani), obţinute prin metoda phishing. Ulterior, datele de identificare ale cardurilor bancare au fost vândute unor persoane din străinătate, în schimbul cărora R.A. a primit diferite sume de bani. Prejudiciul cauzat a fost stabilit, până în prezent, la suma de 350.000 de dolari", se arată în comunicat.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Cluj, zilele trecute, ofiţerii BCCO Cluj au făcut patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe calculatoare, suporţi optici şi electronici, carduri falsificate, telefoane mobile utilizate la săvârşirea infracţiunilor, precum şi droguri de risc.

În urma activităţilor desfăşurate şi a probatoriului administrat în cauză, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea lui R.A. şi a lui H.A., de 23 de ani, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice.

Ulterior, Tribunalul Cluj-Napoca a emis mandat de arestare pe numele lui R.A., pentru 29 de zile, iar împotriva lui H.A. s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici