Grupul de lucru Guvern-autorităţi locale se reuneşte joi, la Buşteni

Reprezentanţii autorităţilor locale, împreună cu cei ai ministerelor de resort, vor începe joi, la Buşteni, discuţiile privind stabilirea standardelor de cost în administraţia locală, astfel încât acestea să fie incluse în proiectul bugetului de stat pe anul 2010, a informat Executivul.

14 afișări
Imaginea articolului Grupul de lucru Guvern-autorităţi locale se reuneşte joi, la Buşteni

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii structurilor asociative locale, că standardele de cost privind administraţia publică vor fi incluse în Legea bugetului de stat pe 2010, iar un grup de lucru va elabora, într-un interval de cinci zile, aceste standarde.

"Am convenit ca toate discuţiile să fie finalizate în termen, astfel încât toate aceste lucruri bune legate de descentralizare, de standarde de cost să fie implementate în noua Lege a bugetului de stat pe 2010. Colegii vor stabili un calendar accelerat, astfel încât toate aceste discuţii să fie terminate înainte de fundamentarea şi trimiterea la Parlament a bugetului pe 2010", a spus premierul Boc.

La propunerea preşedintelui Asociaţiei Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, Guvernul şi autorităţile locale vor lucra cinci zile consecutiv pentru stabilirea standardelor de cost şi rezolvarea altor probleme care ţin de administraţia publică locală.

Totodată, Liviu Dragnea, a declarat, după întâlnirea de la Palatul Victoria privind standardele de cost, că premierul Emil Boc a promis să aloce bani de salarii primăriilor fără resurse la rectificarea bugetară, care va avea loc în maxim două săptămâni.

"Am discutat şi despre rectificarea de buget cu primul-ministru. Anul acesta, aşa cum avertizam din ianuarie, vor fi undeva în jurul a o mie de primării care nu vor avea bani să îşi asigure salariile până la sfârşitul anului. Primul-ministru a spus, împreună cu ministrul de Finanţe, că într-o săptămână sau maxim două vor opera o modificare care să ducă nişte bani către primăriile care nu îşi asigură cheltuielile cu salariile", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat de MEDIAFAX dacă premierul şi ministrul de Finanţe au spus când va avea fi efectuată rectificarea bugetară, Dragnea a precizat că "în maxim două săptămâni".

Cu prilejul rectificării, Guvernul va mai aloca sume necesare lucrărilor de infrastructură pentru drumurile judeţene, a mai spus Liviu Dragnea.

La solicitarea MEDIAFAX, ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a confirmat că rectificarea bugetară va avea loc în luna august, dar încă nu a fost stabilită data când aceasta va fi supusă aprobării Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici