Guvern: Lucrătorii care îşi încetează activitatea vor dobândi mai uşor dreptul la pensie suplimentară

Guvernul va adopta, vineri, un proiect care prevede îmbunătăţirea procedurilor de dobândire şi păstrare a drepturilor lucrătorilor care îşi încetează activitatea, la pensie suplimentară, a anunţat la începutul şedinţei premierul Viorica Dăncilă.

2641 afișări
Imaginea articolului Guvern: Lucrătorii care îşi încetează activitatea vor dobândi mai uşor dreptul la pensie suplimentară

Guvern: Lucrătorii care îşi încetează activitatea vor dobândi mai uşor dreptul la pensie suplimentară

„Pe agenda şedinţei avem un proiect de lege care îmbunătăţeşte procedurile de dobândire şi păstrare a drepturilor lucrătorilor la pensie suplimentară Prin acest proiect se asigură cadrul necesar protecţiei mobilităţii lucrătorilor pe care să îl respecte orice schemă de pensie suplimentară şi nu se reglementează înfiinţarea unei noi scheme de pensii în România”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de vineri a Guvernului.

Şeful Executivului a afirmat că vor fi adoptate dispoziţii mai favorabile pentru păstrarea drepturilor la pensie suplimentară a lucrătorilor.

„Ulterior, vor putea fi adoptate sau menţinute dispoziţii mai favorabile pentru dobândirea şi păstrarea drepturilor la pensie suplimentară de către lucrătorii care îşi încetează activitatea”, a completat Dăncilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici