Guvernul a aprobat legea de reducere cu 20% a numărului de angajaţi la cabinetul demnitarului

Guvernul a aprobat, printr-un proiect de lege, cadrul normativ pentru reducerea cu 20% a numărului de angajaţi la cabinetul demnitarului, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

125 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat legea de reducere cu 20% a numărului de angajaţi la cabinetul demnitarului

Guvernul a aprobat legea de reducere cu 20% a numărului de angajaţi la cabinetul demnitarului

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că numărul maxim de posturi propus pentru cabinetul demnitarului este de 18 angajaţi pentru primul-ministru, de 15 persoane pentru vicepremier şi ministrul de stat, de 13 posturi pentru ministru, ministrul delegat şi secretarul general al Guvernului, de 5 locuri pentru secretarul general adjunct al Guvernului, secretarul de stat şi asimilatul acestuia din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului şi Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, de 4 salariaţi la şefii de autorităţi cu rang de secretarul de stat şi la prefecţi, precum şi de un consilier pentru subprefect.

Cabinetul primarilor din oraşe şi municipii pot avea un cabinet format din maximum două persoane, pentru primarii municipiilor reşedinţă de judeţ limita fiind stabilită la maximum patru persoane. Un număr de maximum patru persoane poate avea şi cabinetul preşedintelui consiliului judeţean.

Primarii comunelor pot angaja un consilier personal.

Numărul maxim de posturi din cabinetul primarului general al municipiului Bucureşti este de 13 persoane, cuprinzând directorul de cabinet, asistentul de cabinet, consilierul personal, secretarul personal şi curierul personal.

Distribuirea funcţiilor este lăsată la aprecierea fiecărui demnitar în parte, în funcţie de necesităţi, cu încadrarea în numărul maxim de posturi.

Prin demnitar din administraţia publică centrală se înţelege primul-ministru, vicepremierul, ministrul de stat, ministrul, ministrul delegat, secretarul general al Guvernului, secretarul general adjunct al Guvernului, consilierul de stat, secretarul de stat şi asimilatul acestuia din aparatul propriu de lucru al premierului, vicepremierului, Secretariatului General al Guvernului, Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi din cadrul ministerelor, precum şi conducătorul organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu rang de secretar de stat.

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor, în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului, să reducă cu 20%, până la 1 august, numărul de angajaţi din aparatul de lucru al demnitarilor, format în principal din consilieri, experţi şi alţi funcţionari.

El a arătat că procedura presupune o reducere a numărul de posturi cu un total de 417 locuri la aparatul de lucru al demnitarilor, atât la nivel central, cât şi local, ceea ce va conduce la economii "de câteva milioane de euro".

Potrivit premierului, la nivel central există 800 de posturi bugetate pentru cabinetul demnitarilor, respectiv al miniştrilor, secretarului de stat şi şefilor de agenţii, în timp ce la nivel local sunt 1.283 posturi pentru cabinetul preşedintelui consiliului judeţean, primarilor şi prefectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici