Guvernul a iniţiat demersuri pentru protejarea românilor din Italia

Guvernul a iniţiat demersuri prin Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei pentru protejarea românilor din Italia, considerând totodată că infractorii trebuie pedepsiţi indiferent de origine etnică şi sperând că autorităţile italiene vor respecta legile europene.

16 afișări
Imaginea articolului Guvernul a iniţiat demersuri pentru protejarea românilor din Italia

Guvernul a iniţiat demersuri pentru protejarea românilor din Italia (Imagine: Mediafax Foto)

"Infractorii nu au culoare politică sau naţionalitate şi trebuie sancţionaţi indiferent de origine etnică. Cetăţenii români nu trebuie însă blamaţi în bloc pentru faptele acestora şi sper ca emoţiile fireşti să nu copleşească factorul politic", a spus, joi, premierul Emil Boc, la Realitatea TV.

El a afirmat că speră ca autorităţile italiene să respecte legile europene în aceste cazuri.

Mai mulţi cetăţeni români au fost autorii unor infracţiuni comise în Italia, ultimul caz fiind înregistrat în această săptămână, când doi români au fost reţinuţi de autorităţile italiene. Ei sunt suspectaţi că au violat o tânără de 14 ani, unul dintre cei doi mărturisind fapta.

Citeşte şi:

Doi români, reţinuţi în Italia în cazul violării unei tinere de 14 ani la Roma

Zeci de tabere ilegale din zona Romei, demolate în urma violurilor comise de imigranţi

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici