Guvernul a stabilit calendarul de aprobare a celor patru Coduri

Guvernul a discutat, miercuri, despre cele patru Coduri şi a decis ca în şedinţa de săptămâna viitoare să fie aprobate trei dintre acestea, respectiv Codul penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă, urmând ca peste două săptămâni să fie aprobat şi Codul Civil.

24 afișări
Imaginea articolului Guvernul a stabilit calendarul de aprobare a celor patru Coduri

Guvernul a stabilit calendarul de aprobare a celor patru Coduri

"Guvernul a discutat despre cele patru Coduri şi s-a ajuns la concluzia ca săptămâna viitoare să fie trecute pe ordinea de zi a şedinţei Executivului, spre aprobare, trei dintre ele: Codul penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă. Peste două săptămâni va fi aprobat în Guvern şi Codul civil. Pe măsură ce sunt aprobate, proiectele acestor coduri vor fi trimise imediat la Parlament pentru a fi discutate în două comisii speciale, una pentru codurile civile şi alta pentru cele penale", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit acestora, Executivul doreşte ca dezbaterile în comisii asupra Codurilor să fie încheiate până la 1 mai, pentru a fi aprobate de Parlament până la 15 mai.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat, marţi, la Cotroceni, reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în reforma justiţiei, precum şi pe preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, pe premierul Emil Boc, pe vicepremierul Dan Nica şi pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Citeşte şi

Parlamentul va avea termen 15 mai la adoptarea codurilor

Guvernul ar putea să îşi asume răspunderea pe Coduri - surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici