Guvernul acordă ajutoare de urgenţă în valoare de 760.000 lei pentru 210 familii şi persoane singure. Ce persoane se califică

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o Hotărâre privind acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare totală de 761.200 lei pentru sprijinirea a 210 familii şi persoane singure, cei mai mulţi beneficiari având o „stare gravă de sănătate” sau fiind sub un risc de excluziune socială.

412 afișări
Imaginea articolului Guvernul acordă ajutoare de urgenţă în valoare de 760.000 lei pentru 210 familii şi persoane singure. Ce persoane se califică

Guvernul acordă ajutoare de urgenţă în valoare de 760.000 lei pentru 210 familii şi persoane singure. Ce persoane ser califică

Banii se asigură din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale pe anul 2018. Beneficiarii sunt familiile şi persoanele singure „aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială", potrivit HG adoptată în şedinţa de Guvern.

Propunerile de ajutoare de urgenţă au la bază anchetele sociale efectuate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială care a transmis situaţiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Din analiza anchetelor sociale rezultă că un număr de 18 familii se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuinţele, anexele gospodăreşti, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată, familiile respective confruntându-se cu probleme socio-materiale şi de locuit, având o situaţie materială precară aflându-se în imposibilitatea ca din veniturile proprii să-şi poată repara locuinţele. Situaţia este agravată şi de faptul că unii dintre membrii familiei au probleme grave de sănătate care necesită condiţii de trai adecvate şi sprijin financiar pentru tratament medical. Aceste ajutoare de urgenţă sunt în sumă totală de 93.300 lei.

De asemenea, un număr de 8 familii se află în situaţii de necesitate cauzate de inundaţii şi fenomene meteorologice periculoase care au afectat locuinţele şi anexele gospodăreşti şi necesită sprijin pentru soluţionarea problemelor de locuit şi necesită ajutoare de urgenţă în sumă totală de 43.500 lei.

Suplimentar, un număr de 184 familii şi persoane singure se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială şi necesită ajutoare de urgenţă în sumă totală de 624.400 lei.

„Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitatea de muncă redusă", se arată în nota de fundamentare a HG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici