Guvernul aprobă finanţarea pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova

Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

165 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă finanţarea pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova

„Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova, practic se realizează alinierea cu celelalte două spitale de urgenţă, de la Cluj şi de la Iaşi, şi îmi exprim încrederea că probabil vom şi demara proiectele ca ele să se realizeze, ţinând cont de faptul că avem, de asemenea, aproximativ 2 miliarde de euro alocaţi prin PNRR şi avem o listă în aşteptare care trebuie să fie operaţionalizată şi sper să avem o decizie în acest sens cât mai curând posibil. Prin această lege de astăzi discutăm de o investiţie de aproximativ 600 de milioane, din care 368 vor fi asiguraţi de către Banca Europeană de Investiţii”, a declarat premierul la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că speră ca proiectarea spitalului din Craiova să înceapă în toamna acestui an.

„Este important ca şi Spitalul Regional Craiova să intre în procesul de proiectare a spitalului care va fi construit cu sursă de finanţare inclusiv din împrumutul de la BEI. Celelate două spitale se află în proces de proiectare. Proiectarea a fost acordată unor companii, cu care eu deja m-am întâlnit, şi care au promis că până la începutul anului viitor, probabil în primăvară, aceste proiecte vor fi finalizate. La Craiova sperăm să începem proiectarea, să finalizăm procedura de achiziţie a proiectantului în această toamnă, încât să nu existe decalaje mari între cele trei obiective”, a declarat Rafila.

Referitor la finanţările prin PNRR, ministrul Sănătăţii a anunţat că a fost pusă în în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern privind criteriile de eligibilitate.

„Ea este în dezbatere publică, ne consultăm şi cu CE pentru ca aceste criterii să fie validate şi să poată să constituie o bază de alegere obiectivă a listei de minim 25 de obiective de investiţii din lista iniţială de 49. De data aceasta le vom alege pe baza unor criterii obiective care să nu suscite niciun fel de discuţii, pentru că la lista iniţială de 49 nu am reuşit să identificăm astfel de criterii”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici