Guvernul dă asigurări românilor: Nu sunt întregistrate creşteri de radiaţii pe teritoriul ţării noastre

Nu există o înregistrare de creşteri de radiaţii pe teritoriul României, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, după ce agenţia nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creştere a nivelului de radiaţii la Cernobîl.

1481 afișări
Imaginea articolului Guvernul dă asigurări românilor: Nu sunt întregistrate creşteri de radiaţii pe teritoriul ţării noastre

„Potrivit datelor deţinute de autorităţile române, respectiv de CNCAN, nu există o înregiastrare de creşteri de radiaţii pe teritoriul României”, spune, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Reacţia oficialului român vine după ce agenţia nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creştere a nivelului de radiaţii la Cernobîl, conform Sky News.

Armata rusă a ocupat joi zona Cernobîl, stârnind o îngrijorare deosebită.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major, produs la 26 aprilie 1986, când a avut loc o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Reactorul 4 este acoperit de un sarcofag, iar în zona se află şi un depozit de deşeuri radioactive

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici