Guvernul face APEL la populaţie să respecte măsurile anti-COVID-19: "Dezavuăm negarea pericolului infectării"

  • Grupul de Comunicare Strategică a lansat un apel către populaţie după publicarea noului bilanţ: 555 de cazuri noi de COVID-19.
  • Mesajul este adresat mai ales celor care neagă existenţa pandemiei sau care nu respectă regulile.
  • Purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului cu alte persoane şi igienizarea mâinilor sunt sfaturile principale.
6542 afișări
Imaginea articolului Guvernul face APEL la populaţie să respecte măsurile anti-COVID-19: "Dezavuăm negarea pericolului infectării"

Guvernul face APEL la populaţie să respecte măsurile anti-COVID-19: "Dezavuăm negarea pericolului infectării"

Grupul de Comunicare Strategică a lansat un apel către populaţie pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19. Este un apel la conştientizarea pericolului care ne pândeşte pe toţi dacă regulile de distanţare sau igienă nu sunt respectate.

Mesajul Grupului de Comunicare Strategică
În contextul creşterii susţinute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare faţă de măsurile de protecţie sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare şi în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terţelor persoane să respecte măsurile de protecţie, precum şi la semnalarea către autorităţi a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorităţi pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experţilor în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente şi atitudini contrare imperativului sanitar şi social al acestui moment.


În România în ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de coronavirus, cele mai multe de la începutul pandemiei. Alte 18 persoane au decedat. Citeşte aici tot bilanţul zilei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici