Guvernul îşi păstrează rezerva de a menţine salariul minim de 500 de lei

Guvernul îşi păstrează rezerva să menţină valoarea salariului minim până la sfârşitul anului, a afirmat ministrul Muncii, Paul Păcuraru, miercuri, la finalul discuţiilor consultative pe care le-a avut pe această temă cu sindicatele, patronatele, Comisia Naţională de Prognoză şi Ministerul Economiei.

18 afișări
Imaginea articolului Guvernul îşi păstrează rezerva de a menţine salariul minim de 500 de lei

Guvernul vrea să menţină salariul minim de 500 de lei până la sfârşitul anului (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit ministrului Păcuraru, atât sindicatele cât şi patronatele au la dispoziţie zece zile pentru a transmite Guvernului punctul lor de vedere.

"Interesul major al Guvernului este stabilitatea macro-economică. Important e ca tot ce s-a câştigat până acum să se şi păstreze. Noi, Guvernul, constatăm că inflaţia creează probleme şi există un pericol pe buget", a declarat ministrul Păcuraru.

Totodată ministrul a precizat că, din punct de vedere al sectorului public, nu exisă salarii mai mici de 540 de lei. Cu toate acestea, Executivul îşi păstrează rezerva să menţină salariu minim de 500 de lei până la sfârşitul anului.

"Există efecte prin faptul că salariul minim influenţează şi salariul mediu şi alte prestaţii sociale. Din punctul de vedere al realităţii, şi Guvernul ar vrea un salariu mai ridicat, dar responsabilitatea sa este de a păstra stabilitatea macro-economică", a afirmat Păcuraru.

Ministrul Paul Păcuraru a calificat întâlnirea de miercuri ca fiind doar o discuţie tehnică asupra punctelor de vedere pe care le au sindicatele, patronatele, reprezentanţii Guvernului şi ai Comisiei Naţionale de Prognoză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici