Guvernul limitează alocaţiile bugetare pentru cercetare sub nivelul legal de 1% din PIB

Fondurile de la buget pentru activităţile de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică vor fi limitate anul viitor la un nivel sub limita prevăzută de legislaţia în vigoare, de 1% din Produsul Intern Brut, Guvernul hotărând ca această creştere a alocaţiilor bugetare să nu fie aplicată în 2010.

81 afișări
Imaginea articolului Guvernul limitează alocaţiile bugetare pentru cercetare sub nivelul legal de 1% din PIB

Guvernul limitează alocaţiile bugetare pentru cercetare sub nivelul legal de 1% din PIB (Imagine:Mediafax Foto)

Decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată săptămâna trecută, în prima şedinţă după votul de învestitură al Parlamentului.

Legislaţia stabilea că, din fonduri publice, se alocă sume pentru acţiuni finanţate pe bază de programe, asigurându-se anual o creştere a alocaţiilor bugetare, astfel încât în anul 2010 să se atingă nivelul de 1% din Produsul Intern Brut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici