Guvernul: Majorarea pensiilor nu va afecta investiţiile în educaţie, sănătate şi agricultură

Majorarea pensiilor a fost analizată atent şi nu va afecta stabilitatea macroeconomică sau investiţiile în educaţie, sănătate şi agricultură, sursele de finanţare bazându-se pe creşterea PIB, a numărului de salariaţi şi a salariilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul: Majorarea pensiilor nu va afecta investiţiile în educaţie, sănătate şi agricultură

Guvernul: Majorarea pensiilor nu va afecta investiţiile în educaţie, sănătate şi agricultură

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, într-o emisiune la Realitatea TV, că va cere Guvernului să prezinte sursele de finanţare din care va fi susţinută creşterea pensiilor prevăzută de legea recent adoptată de Parlament.

El a precizat că, potrivit Constituţiei, la adoptarea unor legi care presupun creşteri de alocări bugetare, cum este cazul creşterii pensiilor, trebuie definite sursele de finanţare.

Creşterea economică, avansul salariilor, numărul mai mare de salariaţi, îmbunătăţirea încasărilor bugetare şi unele transferuri din bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale vor asigura resursele majorării pensiilor, a declarat, luni, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici