Guvernul Ponta vrea să reanalizeze acordul tripartit privind evoluţia salariului minim brut

Reanalizarea Codului Muncii şi a Legii salarizării unice pentru salariaţii bugetari, precum şi a acordului tripartit privind evoluţia salariului minim brut pentru 2012- 2016, dar şi modificarea Legii Dialogului Social sunt prevăzute în programul de guvernare al Cabinetul Ponta.

294 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ponta vrea să reanalizeze acordul tripartit privind evoluţia salariului minim brut

Guvernul Ponta vrea să reanalizeze acordul tripartit privind evoluţia salariului minim brut (Imagine: catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit documentului, în vederea creşterii ratei ocupării atât în cadrul grupurilor defavorizate şi a şomerilor de lungă durată şi în special a tinerilor sunt avute în vedere: pomovarea unui program prioritar cu partenerii sociali pentru păstrarea şi creşterea numărului locurilor de muncă, modificarea Legii Dialogului Social - prin crearea unui grup de lucru tripartit şi deblocarea activităţii CES, reanalizarea Codului Muncii şi a Legii salarizării unice pentru salariaţii bugetari, promovarea legii internship-ului şi modificarea legii uceniciei şi a legii muncii zilierilor.

VEZI DOCUMENTUL INTEGRAL

Alături de reîntregirea salariilor personalului bugetar, programul menţionează "reanalizarea acordului tripartit privind evoluţia salariului minim brut pentru 2012- 2016".

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea gradului de absorbţie al fondurilor europene POSDRU şi FSE, se menţionează punerea în aplicare a măsurilor dispuse de CE - DG Employment, scurtarea termenelor de rambursare a plăţilor şi reorganizarea AMPOSDRU şi OIP-urilor.

Referitor la creşterea transparenţei, sunt vizate definitivarea sistemului ghişeului unic pentru angajatori, crearea cadrului legislativ pentru realizarea cardului de asigurat, crearea unui sistem de reclamaţii şi depuneri de solicitări on-line, reorganizarea Comisiei de Contestaţii de la CNPP în vederea scurtării termenelor de soluţionare.

Guvernul Ponta îşi mai propune dezvoltarea de servicii sociale pentru îngrijirea copiilor şi a persoanelor dependente de familie şi dezvoltarea unui sistem de muncă la domiciliu, iniţierea Legii Economiei Sociale pentru susţinerea întreprinderilor sociale, promovarea legislaţiei secundare pentru punerea în aplicare a cadrului legal in ceea ce priveşte tichetele sociale, reanalizarea cadrului legislativ în domeniul asistenţei sociale în sensul armonizării prevederilor legale şi elaborarea legislaţiei secundare, reanalizarea măsurilor de ocupare a posturilor vacante în domeniul asistenţei sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici