Guvernul răspunde CE: Reorganizarea ANRCTI nu afectează independenţa instituţiei

Noua autoritate creată prin reorganizarea Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii are aceeaşi subordonare ca şi fosta structură şi păstrează raporturi similare cu celelalte instituţii, astfel că ordonanţa Guvernului nu afectează independenţa ANRCTI, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului.

13 afișări
Imaginea articolului Guvernul răspunde CE: Reorganizarea ANRCTI nu afectează independenţa instituţiei

Guvernul răspunde CE: Ordonanţa privind reorganizarea ANRCTI nu afectează independenţa instituţiei

"Ordonanţa de urgenţă aprobată în şedinţa de joi a Guvernului nu afectează în niciun fel independenţa instituţiei care reglementează domeniul IT şi al comunicaţiilor. Noua autoritate creată prin reorganizarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii are aceeaşi subordonare (faţă de Guvern - n.r.) ca şi ANRCTI şi păstrează raporturi similare cu celelalte instituţii. Practic, reglementările aduse prin crearea noii instituţii sunt de natură să extindă atribuţiile autorităţii în domenii noi", a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Comisarul european pentru Societate Informaţională, Viviane Reding, i-a scris, vineri, ministrului Comunicaţiilor Karoly Borbely, cerându-i ca până la 26 septembrie să ofere explicaţii în legătură cu restructurarea ANRCTI şi cu motivele care au dus la demiterea fostului şef al instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici