Guvernul respinge teoriile conspiraţioniste: Boc nu cunoaşte oamenii de afaceri cu care vorbea Apostu

Premierul Emil Boc nu îi cunoaşte pe oamenii de afaceri care s-au întâlnit cu primarul municipiului Cluj-Napoca, potrivit motivării Curţii de Apel, astfel că nu poate fi făcut responsabil pentru discuţiile dintre aceştia, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

195 afișări
Imaginea articolului Guvernul respinge teoriile conspiraţioniste: Boc nu cunoaşte oamenii de afaceri cu care vorbea Apostu

Sorin Apostu şi Emil Boc (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ea a precizat că a fost mandatată de şeful Guvernului să susţină această declaraţie.

"Premierul respinge orice alăturare a numelui său cu aceşti doi oameni de afaceri care apar în interceptări, cu care nu a avut şi nu are niciun fel de legătură. Premierul nu poate fi făcut responsabil pentru ceea ce spun aceşti oameni la telefon. Am considerat că se impune să fac aceste precizari, pentru că, deşi numele primului-ministru nu apare în motivare, există o tentaţie din partea celor implicaţi în dezbateri să cadă pradă speculaţiilor şi scenariilor conspiraţioniste, iar acest lucru s-a dovedit în dezbaterile publice din ultimele zile referitoare la cazul Apostu. Răspund în faţa legii cei care au greşit şi nu este normal ca numele unui om care nu are nicio legătură cu un presupus caz de corupţie să fie asociat cu acest tip de dezbatere", a spus Muntean.

Oficialul guvernamental mai arată că orice persoană are dreptul la propria imagine şi, implicit, şi primul-ministru, un om asupra căruia "nu a planat niciodată vreo suspiciune de corupţie de-a lungul carierei sale politice".

În privinţa fondurilor alocate de Guvern din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului, purtătorul de cuvânt susţine că banii sunt distribuiţi pe baza propunerilor formulate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în urma centralizării solicitărilor depuse de prefecţi şi preşedinţi de consilii judeţene şi în baza cererilor din partea administraţiei locale.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită, stabilea "întâlnirile conspirative" cu oamenii de afaceri Simion Mureşan, Mustafa Bekar şi Călin Stoia în parking-ul Primăriei, "locaţie aflată în afara oricărui control al autorităţilor", se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici