Guvernul se va consulta cu parlamentarii coaliţiei pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Decizia privind nivelul maxim al indemnizaţiei lunare de creştere a copilului va fi luată după ce membrii Cabinetului se vor consulta, pe parcursul zilei de luni, cu grupurile parlamentare ale coaliţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

32 afișări
Imaginea articolului Guvernul se va consulta cu parlamentarii coaliţiei pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Guvernul se va consulta cu parlamentarii coaliţiei pentru indemnizaţia de creştere a copilului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit acestora, liderii coaliţiei, reuniţi luni dimineaţa, la Palatul Victoria, într-o şedinţă la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, nu au luat nicio decizie în ceea ce priveşte limita maximă a acestei indemnizaţii.

Sursele susţin că ministrul Muncii a pledat în continuare pentru reducerea la un an a perioadei în care se acordă indemnizaţia pentru copii, în timp ce UDMR a transmis că acceptă diminuarea limitei maxime a indemnizaţiei de la 3.400 lei la sub 2.500 lei, dar cu menţinerea perioadei de acordare la doi ani.

"S-a convenit ca o decizie finală să fie luată după consultări cu grupurile parlamentare ale coaliţiei", au arătat sursele.

Liderii coaliţiei au convenit, duminică seară, ca perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului să fie menţinută la doi ani. Discuţia finală urma să aibă loc luni dimineaţă, pentru a fi stabilit şi noul cuantum al indemnizaţiei, conform unor surse din coaliţie.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, luni dinineaţa, la Palatul Victoria, unde liderii coaliţiei s-au reunit în şedinţă pentru a discuta inclusiv despre varianta finală a indemnizaţiei de creştere a copilului şi proiectul de buget pe anul viitor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici