Guvernul va demara un program de construcţie şi reabilitare a grădiniţelor

Guvernul va demara, la începutul anului viitor, un program amplu de construcţie şi reabilitare a grădiniţelor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Guvernul va demara un program de construcţie şi reabilitare a grădiniţelor

Guvernul va demara un program de construcţie şi reabilitare a grădiniţelor

"Vom iniţia prin alocările de buget de anul viitor un program de construcţii de grădiniţe, pentru a veni în întâmpinarea ideei de a avea posibilitatea unui învăţământ obligatoriu de la trei ani. Pentru aceasta statul trebuie să investească, şi asta facem. De anul viitor, vom începe acest program foarte serios de construcţie de grădiniţe şi reabilitare, acolo unde este cazul", a spus Adomniţei.

În prezent, numărul grădiniţelor din întreaga ţară depăşeşte 10.000, conform ministrului Educaţiei. Întrebat câte noi grădiniţe vor fi construite, câte reabilitate şi care ar fi efortul bugetar total, ministrul a spus că poate da un răspuns în câteva ore, după ce va fi informat de subalternii din minister. În schimb, a indicat drept sursă suplimentară de fonduri un împrumut acordat de Banca de Investiţii a Consiliului Europei.

"Pe lângă efortul nostru bugetar de a construi şi repara grădiniţe mai există un memorandum aprobat deja în Guvern pentru un împrumut între Ministrul Educaţiei şi Banca de Investiţii a Consiliului Europei. Valoarea este de 135 de milioane de euro, contribuţia băncii este de 105 milioane şi prevede ca până în 2013 un număr de 750 de obiective-grădiniţe să fie construite, respectiv reabilitate. Pe lângă investiţiile de la buget, avem şi acest program, lucru care mă face să fiu încrezător că vom rezolva real această problemă şi că nu vor mai fi copii care să dorească să meargă la grădiniţă şi care să nu aibă unde", a mai spus ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici