Harghita: Circulaţie îngreunată de zăpadă

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în zonele înalte ale judeţului Harghita, precum Pasul Bucin (DN 13 B) şi Vârful Creanga (DN 15), din cauza zăpezii depuse pe carosabil în urma ninsorilor care au început de miercuri dimineaţă, după ora 04.00.

96 afișări
Imaginea articolului Harghita: Circulaţie îngreunată de zăpadă

Harghita: Circulaţie îngreunată de zăpadă (Imagine: Mediafax Foto)

"La Vârful Frumoasa, pe DN 12 A, la Lacu Roşu pe DN 12 C, în Pasul Harghita, pe DN 13 A, în Pasul Bucin (DN 13 B) şi la Vârful Creanga (DN 15) se circulă pe carosabil acoperit cu unu - doi centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant. Potrivit actului adiţional încheiat la contractele de deszăpezire, care au expirat la data de 15 martie, se acţionează cu un minimum de utilaje pe toate sectoarele de drum afectate de ninsori", a declarat ofiţerul operativ de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Ilie Crăciun.

Şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul Cezar Asandei, a declarat că miercuri a avut loc un singur accident rutier pe fondul condiţiilor meteorologice. La Vârful Calonda, pe DN 13 A, în apropiere de Corund, şoferul unui tir neechipat corespunzător nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zăpadă, iar maşina a derapat şi a intrat într-un autoturism, şoferul acestuia din urmă suferind o fractură la picior, a spus comisarul Asandei.

Poliţia Rutieră Harghita le recomandă şoferilor care tranzitează drumurile din Harghita să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi cu lanţuri antiderapante şi să ţină cont de recomandările poliţiştilor aflaţi în trafic.

Potrivit sursei citate, 12 echipaje ale Poliţiei Rutiere monitorizează trecătorile montane din judeţ.

Meteorologii spun că ninsorile abundente în zonele înalte vor alterna cu precipitaţii mixte, până în 22 martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici