Harghita: DN 13 B, închis pe timpul nopţii, a fost redeschis circulaţiei

Drumul Naţional 13 B Praid-Bucin-Gheorgheni, care a fost închis, pe parcursul nopţii de duminică spre luni, din cauza copacilor care cădeau pe carosabil doborâți de vântul puternic, a fost redeschis circulaţiei, luni dimineaţă, după ce condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit.

149 afișări
Imaginea articolului Harghita: DN 13 B, închis pe timpul nopţii, a fost redeschis circulaţiei

Harghita: DN 13 B, închis pe timpul nopţii, a fost redeschis circulaţiei (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Circulaţia pe DN 13 B a fost reluată luni dimineaţă la ora 6.30, deşi reprezentanţii Secției Drumuri Naționale Harghita anunţaseră, iniţial, că drumul va fi redeschis circulaţiei la ora 10.00.

"Condițiile atmosferice s-au îmblânzit, vântul suflă moderat și asta ne-a determinat să luam decizia redeschiderii DN 13 B prin Pasul Bucin mai devreme decât se stabilise inițial de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență" a declarat, luni dimineață, șeful Secției Drumuri Naționale Harghita, Cătălin Romanescu.

Peste noapte vântul a scăzut în intensitate, ninsorile s-au oprit, luni dimineață înregistrându-se o temperatură de minus 10 grade Celsius la stația meteo din Pasul Bucin.

Drumul Naţional 13 B Praid-Bucin-Gheorgheni a fost închis, pe parcursul nopţii de duminică spre luni, începând cu ora 22.30, din cauza copacilor care cădeau pe carosabil doborâți de vântul puternic. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Harghita, decizia a fost luată după ce, în cursul zilei de duminică, pe carosabil au căzut cel puțin 25 de brazi încărcați cu zăpadă, smulși din rădăcini de vântul care a suflat cu aproximativ 100 de kilometri la oră.

Ca variante ocolitoare ale traseului prin Pasul Bucin şoferii au avut la dispoziţie DN 13 A Praid-Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc, DN 12 din Miercurea Ciuc spre Gheorgheni sau varianta mai lungă: Târgu Mureș – Reghin – Toplița – Gheorgheni, pe DN 12.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici