Harghita:Trenuri oprite în gări, trafic rutier blocat, localităţi fără energie, în urma unor furtuni

Patru trenuri staţionează, din cursul nopţii de luni spre marţi, în două gări din judeţul Harghita, după ce traficul feroviar a fost blocat din cauza copacilor doborâţi de vânt pe calea ferată, în timpul unor furtuni care au afectat şi circulaţia rutieră şi alimentarea cu energie electrică.

74 afișări
Imaginea articolului Harghita:Trenuri oprite în gări, trafic rutier blocat, localităţi fără energie, în urma unor furtuni

Harghita:Trenuri oprite în gări, trafic rutier blocat, localităţi fără energie, în urma unor furtuni (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit dispeceratului Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, patru trenuri sunt oprite de mai multe ore.

Conform reprezentanţilor CFR din gările Miercurea Ciuc şi Topliţa, cea mai mare întârziere, de peste opt ore, o are trenul internaţional Korona, care circula către Budapesta şi care a fost oprit în gara Subcetate luni la ora 21.30.

În jurul orei 01.00, alte două trenuri, Acceleratul 1642 Baia Mare - Bucureşi Nord şi Acceleratul 1644 Sighetul Marmaţei - Bucureşi Nord, au fost oprite în gara din Topliţa. În cursul dimineţii de marţi, în jurul orei 06.00, a fost oprit la Topliţa şi Rapidul 407 Budapesta - Braşov.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, traficul feroviar în zonă nu fusese reluat.

Luni seară, în mai multe localităţi din Harghita au avut loc furtuni cu descărcări electrice puternice, iar mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste liniile ferate la intrarea în staţia CFR Gălăuţaş, în cădere rupând liniile de contact şi mai mulţi stâlpi de susţinere a liniilor de tensiune şi făcând imposibil traficul feroviar în zonă.

Echipe de la Electrica, CFR şi muncitori ai primăriei din localitate au lucrat toată noaptea să înlăture copacii căzuţi peste şine şi continuă să acţioneze pentru remedierea pagubelor provocate de furtună.

De asemenea, mai multe localităţi din judeţ au rămas, în noaptea de luni spre marţi, fără energie electrică, din cauza furtunii şi a copacilor care s-au prăbuşit peste liniile de tensiune.

Directorul Electrica SA Harghita, Kovacs Artur, a declarat că, începând de la ora 22.30 au rămas parţial fără energie electrică oraşele Cristuru Secuiesc, Odorheiu Secuiesc şi Topliţa şi în totalitate mai multe comune aflate în împrejurimile celor 3 localităţi.

Potrivit sursei citate, în zonele afectate opt echipe de muncitori lucrează pentru remedierea pagubelor provocate de furtună.

Totodată, pe DN 13 B, în zona localităţii Borzont, circulaţia rutieră a fost blocată timp de aproximativ trei ore în noaptea de luni spre marţi, din cauza arborilor doborâţi pe carosabil de vântul puternic.

În localităţile Gheorgheni, Joseni, Topliţa şi Gălăuţaş acoperişurile mai multor case şi blocuri de locuinţe au fost smulse de vânt, autorităţile anunţând că pagubele vor fi evaluate în cursul zilei de marţi.

CFR Călători a anunţat că traficul feroviar a fost întrerupt, luni seară, pe mai multe secţii de circulaţie, după ce s-au prăbuşit copaci în gabaritul căii ferate, din cauza intemperiilor care au avut loc în mai multe zone ale ţării. Până la reluarea traficului feroviar, trenurile de călători aflate în parcurs staţionează în staţiile adiacente, acumulând întârzieri de peste 100 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici