Hartă a Inspectoratelor de Poliţie unde şefii nu au pregătirea necesară, publicată de un deputat USR

Deputatul USR Claudiu Năsui publică o hartă cu judeţele în care şefii de Poliţie ar fi fost numiţi pe criterii politice, fără să aibă pregătire. „De ce ajung ei să se comporte aşa? Pentru că nu sunt responsabili în faţa noastră, ci a politrucilor care îi pun în funcţii”, scrie deputatul.

9341 afișări
Imaginea articolului Hartă a Inspectoratelor de Poliţie unde şefii nu au pregătirea necesară, publicată de un deputat USR

Hartă a Inspectoratelor de Poliţie unde şefii nu au pregătirea necesară, publicată de un deputat USR

„Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată” - aceste cuvinte care ne arată exact cât de jos poate merge dezumanizarea celor plătiţi din bani publici, scrie deputalul USR.

Acesta se întreabă de ce ajung şefii de Poliţie să se comporte aşa şi oferă răspuns: „pentru că nu sunt responsabili în faţa noastră, ci a politrucilor care îi pun în funcţii. De aceea, pentru un politruc se poate trimite un elicopter SMURD când are diaree, dar pentru o fată violată nu se poate ţine linia de telefon ocupată. Lucrurile acestea le-am văzut deja în atâtea locuri. Peste tot unde statul ne oferă câte ceva, am văzut cum funcţionează. Problema noastră nu este un om sau câţiva oameni, fără de care sistemul ar fi perfect. Problema este întregul sistem. Iar sistemul se apără de fiecare scandal printr-un sacrificiu de formă. Opinia publică e potolită prin demisii. Depinzând cât de groasă e treaba, poate fi o demisie sau mai multe. Dar toate sunt de formă. Dar să nu credeţi că cei care pleacă merg în privat să vadă cum e să cauţi clienţi, să trebuiască să fii responsabil pentru munca pe care o faci. Deloc, de cele mai multe ori cei demişi rămân tot în sistem, doar că merg la altă agenţie de stat”, scrie deputatul.

Acesta îşi continuă postarea scriind că „dacă tot e vorba să fie demisii, atunci hai să ne mai uităm la câţiva mari conducători ai poliţiei române. Hai să vedem cine sunt conducătorii acestei instituţii care trebuie să emane <siguranţă şi încredere> În fruntea poliţiei avem: oameni care au picat examenul de ocupare a postului, care au fost apoi numiţi direct, prieteni apropiaţi ai politicienilor corupţi sau ai aparatului de partid, fidelizaţi prin chermeze şi partide de vânătoare, plagiatori, oameni acuzaţi de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpaţilor şi oameni demişi pentru management defectuos şi repuşi în aceeaşi funcţie”.

În opinia deputatului USR, exemplele arată că oribilele crime de la Caracal se pot repeta oricând, „pentru că sistemul favorizează astfel de scenarii”.

Taguri:
deputat,
hartă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici