Henri Paul a cerut ajutor companiilor franceze din România pentru integrarea romilor - VIDEO

Ambasadorul francez la Bucureşti, Henri Paul, a declarat la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV că a cerut ajutorul companiilor franceze din România în ceea ce priveşte integrarea romilor şi a precizat că este mulţumit de răspunsul primit.

102 afișări
Imaginea articolului Henri Paul a cerut ajutor companiilor franceze din România pentru integrarea romilor - VIDEO

Henri Paul a cerut ajutor companiilor franceze din România pentru integrarea romilor (Imagine: Mediaafx Foto/AFP)

"Întreprinderile franceze au o conştiinţă puternică a responsabilităţilor care le revin", a comentat ambasadorul la emisiunea "După 20 de ani".

El a spus că a întrebat reprezentanţii companiilor franceze dacă fac diferenţă la angajare între români şi romi sau dacă, în opinia lor, angajaţii români lucrează mai bine decât cei romi, precizând că în ambele cazuri răspunsul a fost negativ.

"Deci companiile franceze din România nu fac diferenţe şi sunt foarte mulţumite de munca angajaţilor", a spus el.

"Dificultatea este că cetăţenii care sunt repatriaţi în România sunt din zone rurale, nu urbane. (...) Există investiţii franceze în agricultură, dar ele sunt în curs de dezvoltare. Dacă ajungem să dezvoltăm investiţiile franceze în agricultură în România, sunt sigur că şi ei vor ajuta. Pentru că, vă spun, au conştiinţa responsabilităţii lor", a adăugat Henri Paul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici