Herson: ruşii au numit un guvernator-marionetă. Primarul a fost şoferul fostului edil

Tensiunile cresc la Herson, primarul ucrainean al oraşului Kolihaev a anunţat pe Facebook că ruşii au numit un nou guvernator-marionetă, după ce, în urmă cu două zile, au ocupat sediul regional şi au înlăturat steaguri ucrainene.

2669 afișări
Imaginea articolului Herson: ruşii au numit un guvernator-marionetă. Primarul a fost şoferul fostului edil

Numele lui este Volodimir Saldo, 65 de ani, a fost primar al Hersonului din 2002 până în 2012 (trei mandate).

De la începutul războiului, a susţinut ocupaţia rusă a oraşului. Noul primar se numeşte Alexander Kobets şi a fost şoferul primarului ucrainean Kolihaev. Potrivit autorităţilor ucrainene, aceste mişcări arată cum ruşii pregătesc un referendum pentru anexarea Hersonului la Crimeea.

Aceste zvonuri sunt confirmate şi de faptul că în ultimele ore ruşii nu mai permit bărbaţilor să părăsească oraşul, ameninţând cu recrutarea obligatorie.

Mai mult, în ultimele ore, fluxul de persoane strămutate din Herson spre Est şi spre Mikolaiv a fost întrerupt şi el, conform celor confirmate de surse locale atât în ​​Krivoi Rog, cât şi în Mikolaiv.

În ultimele zile, s-a vorbit despre 27 aprilie ca posibilă dată pentru referendum.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici