Hidrologii au ridicat codul portocaliu de inundaţii de pe Jiu

Codul portocaliu de inundaţii instituit pentru râul Jiu şi afluenţii acestuia din sectorul Filiaşi-Podari a fost ridicat, duminică după-amiază, de hidrologi, care au decis totuşi să menţină avertizarea cod galben pentru respectiva zonă.

1838 afișări
Imaginea articolului Hidrologii au ridicat codul portocaliu de inundaţii de pe Jiu

Hidrologii au ridicat codul portocaliu de inundaţii de pe Jiu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În aceste condiţii, codul galben rămâne în vigoare pe râurile din bazinul hidrografic al al Jiului, în sectorul din aval de Filiaşi, precum şi pe Oltul superior si mijlociu şi în bazinele râurilor Vedea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Călmăţui, Buzău, Râmnicu Sărat şi Putna.

Hidrologii atrag atenţia că, din cauza ploilor prognozate, inundaţiile locale se pot produce şi pe unii afluenţi de grad inferior ai râurilor vizate de avertizare, precum şi pe cursurile de apă necadastrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici