Hidrologii instituie, de joi, progresiv, cod galben pe mai multe sectoare ale Dunării

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) va institui de joi, cod galben de inundaţii pentru zona Isaccea de pe Dunăre, urmând ca numărul sectoarelor de fluviu avertizate în privinţa riscului de inundaţii să fie extins, progresiv, de vineri.

14 afișări
Imaginea articolului Hidrologii instituie, de joi, progresiv, cod galben pe mai multe sectoare ale Dunării

Hidrologii instituie, de joi, progresiv, cod galben pe mai multe sectoare ale Dunării (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"Având în vedere situaţia hidrologică actuală, prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din bazinul Dunării amonte de intrarea în ţară, precum şi exploatarea Sistemului Hidroenergetic Porţile de Fier, se prognozează producerea de creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de atenţie, pe Dunăre", se precizează în textul unei avertizări publicate, marţi, pe site-ul INHGA.

Astfel, de joi dimineaţă de la ora 6.00, în zona Isaccea se va institui cod galben de inunaţii. De vineri, avertizarea se va extinde şi pe sectoarele Bechet-Zimnicea, aferente judeţelor Olt şi Teleorman, dar şi la Cernavodă, în judeţul Constanţa.

Din 1 martie, hidrologii prognozează că vor institui cod galben şi pe sectorul Calafat, aferent judeţului Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici