Horaţius Dumbravă (CSM), despre anunţul de reînvestire a lui Kovesi: Poate ar fi vrut şi alţi procurori

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a criticat joi modalitatea prin care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA, subliniind că ”poate şi alţi procurori ar fi avut dorinţa de a participa la această competiţie".

2454 afișări
Imaginea articolului Horaţius Dumbravă (CSM), despre anunţul de reînvestire a lui Kovesi: Poate ar fi vrut şi alţi procurori

Horaţius Dumbravă (CSM), despre anunţul de reînvestire a lui Kovesi: Poate ar fi vrut şi alţi procurori (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Horaţius Dumbravă a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, după bilanţul Curţii de Apel Alba, că nu a fost ”încântat de modalitatea” în care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

”Nu am fost încântat de modalitatea în care s-a procedat pentru că DNA, în mod cert, a avut rezultate pozitive. S-au atins zone ale corupţiei pe care nu le credeam posibil a fi atinse. E clar că trendul de anchetă şi modul în care s-au făcut anchetele e unul mai mult decât pozitiv. Cred că nu e bine să se vină intempestiv cu o propunere în condiţiile în care se cer anumite criterii pe care tocmai Comisia Europeană le spunea în raportul MCV. Aici, modalitatea am criticat-o şi îmi menţin critica. Cred că ar fi fost necesar să vină cu anumite criterii pe care să le discute public doamna ministru. Nu uitaţi că, din 2005, toate funcţiile de conducere, atât la instanţe cât şi la parchete, se bazează pe competiţie, pe transparenţă şi pe onestitatea procedurii”, a spus judecătorul Dumbravă, fost preşedinte al CSM.

Acesta a precizat că situaţia ”nu face bine nimănui, mai ales doamnei Kovesi”.

”Sunt convins că o discuţie într-un interviu în faţa ministrului Justiţiei ar fi făcut mult mai bine, inclusiv doamnei Kovesi, chiar dacă ar fi fost reînvestită şi chiar dacă concluzia ar fi putut fi aceeaşi. Poate că şi alţi procurori ar fi avut dorinţa de a participa la această competiţie, a afirmat Dumbravă.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a trimis propunerea privind reinvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA, au declarat joi pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de reinvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi a fost trimisă la data de 29 februarie la CSM şi înregistrată la instituţia care urmează să dea un aviz consultativ în acest caz, au spus pentru MEDIAFAX sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici