Horaţius Dumbravă: MCV nu poate fi ridicat şi nici nu e în interesul României în acest moment

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru CSM, spune că toate instituţiile din România trebuie să coopereze pentru ridicarea MCV, dar că acest mecanism nu poate fi ridicat atât timp cât mai sunt condiţionalităţi care nu au fost rezolvate şi ”nici nu este în intereseul României în acest moment”.

50 afișări
Imaginea articolului Horaţius Dumbravă: MCV nu poate fi ridicat şi nici nu e în interesul României în acest moment

Horaţius Dumbravă: MCV nu poate fi ridicat şi nici nu e în interesul României în acest moment (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”România trebuie să se lupte pentru ridicarea acestui Mecanism de Cooperare şi Verificare, adică Comisia Europeană în comun cu România să renunţe la acest Mecanism de Cooperare şi Verificare, dar atât timp cât mai sunt condiţionalităţi care nu au fost rezolvate de către toţi responsabilii din România, e normal că acest mecanism nu poate fi ridicat şi nici nu e în interesul României în acest moment”, a declarat judecătorul Horaţius Dumbravă, miercuri, la Ploieşti, la finalul şedinţei de bilanţ a Curţii de Apel.

Fostul preşedinte al CSM a precizat că toate instituţiile din România trebuie să colaboreze pentru ridicarea MCV.

”Faptul că noi trebuie să tindem toţi spre ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, să cooperăm noi, cei din România, toate instituţiile în acest sens, este unul evident şi în interesul României”, a adăugat Dumbravă.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, în 6 ianuarie, la şedinţa CSM, că unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), iar România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că declară cu responsabilitate, în faţa membrilor CSM, faptul că ”a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită şi să se constate că acele condiţionalităţi, sub rezerva îndeplinirii cărora am devenit stat membru, au fost îndeplinite”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici