- Home
- Social
- (10.11.2020, 10:07)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Horeca vrea ”închidere” totală
- Reprezentanţii HORECA din Craiova cer închiderea totală
- Luni, aproape toate terasele din oraş au fost închise
- În Craiova, sunt aproximativ o mie de firme în domeniul HORECA
4225 afișări

Horeca vrea close oficial
Ştii că nu mai poţi lua masa nici măcar la terasă, dacă aceasta are vreun perete. Ei bine, proprietarii de restaurante, cafenele şi baruri din Craiova vor să pună lacătul definitiv pe uşă. 23 de antreprenori din HORECA au făcut o petiţie prin care cer Guvernului să închidă, oficial, afacerile din domeniul ospitalităţii. Doar aşa ar putea să-şi trimită angajaţii în şomaj tehnic.
Marius Bănică, proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei, spune că, anul acesta, pierderile sunt de aproape sută la sută. Aproximativ 17 mii de euro îl costă, lunar, să ţină un local deschis. Iar acum,odată cu noile restricţii, nu mai are niciun client.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Joe Biden a căzut pe scenă în timp ce înmâna diplome la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene americane
-
Ce salariu consideră Iohannis că ar trebui să aibă un cadru didactic pentru a fi mulţumit
-
Ciolacu: Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an şcolar
-
România în 2025 - cinci scenarii, cinci partide. Rămâne coaliţia? Ce s-ar întâmpla dacă AUR va ajunge la guvernare?
Mădălina Poenaru este unul dintre antreprenorii care a semnat această petiţie. Are un restaurant cu terasă în Centrul Vechi al Craiovei.Anul acesta, n-a avut mai mult de 10 clienţi în interiorul localului. Spera să facă ceva profit cu terasa. A investit peste 20 de mii de euro în pereţi despărţitori şi acoperiş rabatabil. Acum, a aflat că investiţia a fost în zadar.
La începutul pandemiei, Mădălina avea 13 angajaţi. Acum, odată cu instaurarea carantinei parţiale, a rămas doar cu doi. Şi cu o chirie de 2500 de euro pe care trebuie să o plătească, indiferent dacă are sau nu încasări. Şi cum nu-i sunt prea clare ultimele reglementări, a decis că e mai ieftin să închidă.
Marius Bănică, proprietar restaurant din Craiova, a declarat: “ Nu putem funcţiona cu terasă în aer liber la 7 grade ziua şi undeva la 2-3 grade, seara.Ne dorim să închidem, dar cu măsuri. Nu putem să închidem fără măsuri că asta ar presupune să închidem afacerile în care noi am investit timp şi bani.”
Mădălina Poenaru, proprietar restaurant din Centrul Vechi al Craiovei, a spus:” Când ne-au permis deschiderea, ne-au spus să punem paravane. Noi am făcut-o, cu toate că abia ne-am permis, unii dintre noi.Acum, acest paravan pe care ei ni l-au cerut, este considerat perete.”
Ambianţă Mădălina printre grilaj spune:”Gata. Am închis.O să deschis în momentul în care o să aflu şi eu, oficial, dacă am voie să funcţionez sau nu. Bye!”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe