Hossu: Există o nemulţumire care poate duce la o luptă socială deosebită

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi seară, după o întâlnire cu liderii PSD, că în rândul bugetarilor există o nemulţumire faţă de grila de salarizare propusă de Guvern, care ar putea duce, anul viitor, la o "luptă socială" deosebită.

12 afișări
Imaginea articolului Hossu: Există o nemulţumire care poate duce la o luptă socială deosebită

Hossu: Există o nemulţumire care poate duce la o luptă socială deosebită (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Hossu a spus că a înmânat liderilor PSD şi miniştrilor Educaţiei şi Muncii mai multe amendamente care exprimă principalele revendicări ale sindicaliştilor, referitoare, în esenţă, la grila de salarizare şi la coeficienţii propuşi de Guvern.

El a afirmat că, în opinia "Cartel Alfa", o soluţie ar putea fi ca Parlamentul să mandateze Guvernul să renegocieze cu partenerii sociali anexa cu coeficienţii salariali din Legea salarizării.

Hossu a susţinut că liderii PSD cu care a discutat joi seară i-au promis că social-democraţii vor susţine, atât în coaliţie, cât şi în Guvern, acest amendament.

El a spus că există o nemulţumire acută în rândul sindicatelor faţă de unele "discrepanţe" şi "ecarturi" de de salarizare în Legea salarizării propusă de Guvern.

"Nemulţumirea care există poate duce la o luptă socială deosebită, pe fondul demobilizării salariaţilor din sectorul bugetar, cauzate de lipsa motivării sociale", a afirmat Hossu.

Întrebat dacă sindicaliştii vor pune în practică ameninţările cu mişcări sociale, Hossu a menţionat că decizia sindicatelor depinde de textul final al legilor pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

La discuţiile de la sediul PSD au participat şi unii lideri ai FSLI, prim-vicepreşedintele Federaţiei, Simion Hăncescu, declarând, la final, că, dacă Guvernul nu va fi receptiv la revendicările formulate de Federaţie, sindicaliştii vor recurge, săptămâna viitoare, la formele de protest anunţate deja.

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a anunţat, joi, că bugetarii vor picheta sediului Parlamentului în 15 septembrie şi vor face o grevă generală de o zi, în 5 octombrie, refuzând apoi să se implice în organizarea alegerilor prezidenţiale, nemulţumiţi de forma proiectului legii unice de salarizare.

Mai multe federaţii ale bugetarilor afiliate la confederaţii diferite au semnat, joi, o alianţă, cerând Guvernului să nu-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului pe actualul proiect al legii unice de salarizare şi să renegocieze actul normativ astfel încât toţi bugetarii să aibă salarii decente şi să se ţină cont de principiile asumate în urmă cu trei luni, când a început negocierea pe această lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici