Hossu le-a spus protestatarilor să plece şi să revină la Cotroceni în 7 octombrie

Bogdan Hossu şi ceilalţi lideri sindicali ai "Cartel Alfa" le-au propus sindicaliştilor care protestează la sediul Preşedinţiei să plece acum şi să revină la Palatul Cotroceni în 7 octombrie, când va fi organizat mitingul de Ziua Muncii Decente, spunându-le că atunci vor fi mult mai mulţi.

29 afișări
Imaginea articolului Hossu le-a spus protestatarilor să plece şi să revină la Cotroceni în 7 octombrie

Hossu le-a spus protestatarilor să plece şi să revină la Cotroceni în 7 octombrie (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele "Cartel Alfa" le-a spus protestatarilor că acum nu sunt pregătiţi să rămână non stop în stradă, pentru că unii trebuie să intre vineri seară la serviciu şi, mai mult, nu au apă şi mâncare pentru mai mult timp.

Bogdan Hossu le-a spus că este mai bine să plece acum şi să revină la Palatul Cotroceni în 7 octombrie, atunci când va fi organizat mitingul de Ziua Internaţională a Muncii Decente, pentru că la manifestarea de atunci vor participa toate sindicatele şi federaţiile "Cartel Alfa", iar acum sunt doar unele dintre acestea.

Unii dintre protestatari au plecat, la ora transmiterii acestei ştiri în zona Palatului Cotroceni rămânând doar o parte din cei 8.000 de sindicalişti care au participat la manifestaţie. Cei care au rămas scandează "Nu plecăm".

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus, după discuţiile de la Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu a transmis printr-un consilier că nu va veni să discute cu sindicaliştii pentru că el consideră manifestaţia ilegală, apreciind că probabil şeful statului va veni când vor fi mai mulţi.

"Preşedintele ne-a transmis prin consilierul său că nu vine să vorbească cu noi, considerând mitingul ilegal. Probabil va veni când vom fi mai mulţi şi vom bloca Administraţia Prezidenţială", a spus Bogdan Hossu, după întrevederea de mai bine de o oră pe care a avut-o cu Gabriel Pişcociu, consilier de stat pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

Liderul sindical a adăugat că sunt anormale comportamentul şi lipsa de dialog a preşedintelui.

Aproximativ 8.000 de protestatari, majoritatea poliţişti, au ajuns, vineri la prânz, în faţa Palatului Cotroceni. Aceştia au plecat în marş de la sediul Guvernului, unde au protestat două ore, după ce l-au invitat pe preşedintele Traian Băsescu să vină să discute cu ei, iar acesta nu a dat curs invitaţiei. Sindicaliştii nu aveau autorizaţie pentru marş şi nici pentru un miting la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici