Hossu: Plata prin drepturile de autor, "o formă de evaziune"

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a propus la întâlnirea cu premierul Emil Boc reglementarea plăţilor în regim de drepturi de autor şi că şeful Executivului a spus că această problemă va fi rezolvată, fără a preciza soluţia.

29 afișări
Imaginea articolului Hossu: Plata prin drepturile de autor, "o formă de evaziune"

Hossu: Plata prin drepturile de autor, "o formă de evaziune"

Liderul sindical a propus, în discuţia de vineri cu premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, să fie eliminată plata prin drepturile de autor.

Hossu a mai spus că această problemă trebuie reglementată, pentru că ea ar putea constitui "o formă de evaziune".

În opinia liderului sindical, există anumite categorii de angajaţi, cum sunt contabilii, notarii, arhitecţii, care sunt plătiţi prin contracte de drepturi de autor, pentru că astfel sunt excluşi de la plata anumitor taxe.

Potrivit lui Hossu, premierul Emil Boc a promis că va reglementa această problemă, fără a da detalii despre modul în care se va face acest lucru sau data data unei astfel de decizii.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi Premierul Emil Boc au discutat, vineri, cu sindicatele şi patronatele despre măsurile anticriză şi proiectul de buget pentru 2009.

Premierul Emil Boc a confirmat că a purtat o discuţie pe această temă cu patronatele şi sindicatele.

"A fost o propunere ridicată de sindicate şi patronate în cadrul discuţiilor de vineri. Voi face o analiză la nivelul Guvernului pentru a vedea dacă se impune sau nu o astfel de soluţie. Până acum nu a fost luată nicio decizie şi va avea loc o analiză în acest sens", a afirmat Emil Boc.

Citeşte şi

Hossu: Luni vom vedea primele file din buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici