Hotărâre a Consiliului Judeţean Teleorman: Insula Belina şi Braţul Pavel revin la statul român

Insula Belina şi Braţul Pavel au revenit, luni, în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Judeţean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român, transmite corespondentul MEDIAFAX.

14394 afișări
Imaginea articolului Hotărâre a Consiliului Judeţean Teleorman: Insula Belina şi Braţul Pavel revin la statul român

Hotărâre a CJ Teleorman: Insula Belina şi Braţul Pavel revin la statul român

Consiliul Judeţean Teleorman a adoptat, luni, cu 5 abţineri, un proiect de hotărâre prin care Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea Tel Drum.

Returnarea se face în baza aceleiaşi HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, şi asumată de vicepremierul Liviu Dragnea, în prezent preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman „în vederea reabilitării şi valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Braţul Pavel”.

Potrivit articolului 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiţiei în termen de 5 ani de la transmiterea părţilor de imobile, acestea revin în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române.

În câteva săptămâni, această perioadă se încheie, iar în zona respectivă nu s-a realizat nimic în interes public, astfel că decizia a fost ca cele două obiective să revină, în mod firect, la Apele Române..

În şedinţa CJ Teleorman de luni s-a vorbit, totuşi, despre nişte elemente care ar indica „primirea cu dedicaţie” de către compania Tel Drum a celor două obiective de interes public de la Dunăre.

Astfel, consilierul judeţean Adrian Bădulescu a specificat faptul că sunt nişte „elemente în neregulă”, care indică faptul că preluarea celor două obiective în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman ar fi fost pentru Liviu Dragnea şi că acest lucru rezultă chiar din documente.

„Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei (factori decidenţi din CJ Teleorman – n.r.) au făcut nişte hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale şi pe 16 ei le-au dat la Teldrum. Şi el (Dănuţ Cristescu – n.r.) spune o poveste, că au luat obiectivele ca să facă nişte proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparţinea”, a spus Bădulescu pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici