Hotelurile de mari dimensiuni, interzise în Delta Dunării

Guvernul a interzis construcţia în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării de unităţi hoteliere de mari dimensiuni şi a clădirilor cu o înălţime de peste zece metri, precum şi instalarea antenelor TV satelit în locuri vizibile, decizie motivată prin încercarea de a proteja tradiţiile locale din Deltă.

272 afișări
Imaginea articolului Hotelurile de mari dimensiuni, interzise în Delta Dunării

Hotelurile de mari dimensiuni, interzise în Delta Dunării

Construcţiile cu faţa de din lemn, având aspect montan, sunt interzise în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării (RBDD), se arată în regulamentul cadru de urbanism, aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri.

Regulamentul Dunării stabileşte regulile de ocupare a terenurilor, de amplasare a construcţiilor şi amenajărilor aferente acestora, precum şi norme arhitectonice precise pentru Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării.

Conform documentului, pe teritoriul pe care se aplică regulamentul sunt admise locuirea sezonieră, cu variantele sale de locuire permanentă, case de vacanţă, cazare turistică în locuinţe tradiţionale, cu suprafaţa construită la sol de maximum 200 metri pătraţi, instituţii, servicii, dotări publice, amenajări piscicole, unităţi agricole, meşteşugăreşti, industriale, de prestări servicii şi de transport, circulaţii rutiere şi navale, cu dotările aferente, edificii de cult cu construcţii anexe.

Sunt admise, cu condiţionări, camparea, inclusiv în zonele de locuit, condiţionată de dotarea cu instalaţii tehnico-sanitare, cu respectarea prevederilor legale specifice pentru structurile de primire turistică, şi funcţiunile comerciale şi serviciile profesionale, dacă se înscriu în condiţiile de configurare ale parcelelor şi clădirilor, precum şi cu condiţionări care se referă la formă, materiale de construcţie şi finisaj.

Sunt de asemenea permise dotări izolate pentru alimentaţia publică, cu condiţionări referitoare la formă, materiale de construcţie şi finisaj, în conformitate cu legislaţia specifică, cu prevederile prezentului Regulament şi cu respectarea legislaţiei privind protecţia mediului.

În extravilanul localităţilor se autorizează numai lucrări de infrastructură şi anexe ale exploataţiilor agricole, piscicole sau zootehnice, iar structurile de agrement care nu includ serviciul de alimentaţie publică sunt admise cu condiţia limitării impactului vizual şi sonor asupra vecinătăţilor, precum şi cu respectarea normelor privitoare la formă, materiale de construcţie şi finisaj din Regulament.

Aceeaşi regulă se aplică şi pentru locuinţe cu suprafaţă construită la sol până la 300 mp şi case de vacanţă cu suprafaţa construită la sol până la 350 mp, cu condiţia încadrării în indicatorii urbanistici aprobaţi şi respectării Codului civil, depozitări de materiale refolosibile, cu condiţia respectării legislaţiei specifice, platforme de precolectare a deşeurilor menajere, cu respectarea legislaţiei privind protecţia mediului, activităţi care utilizează pentru depozitare sau producţie terenul vizibil din circulaţiile publice sau de pe parcelele adiacente, cu condiţia respectării normelor sanitare şi neproducerii de noxe sau zgomote care deranjează vecinătăţile, spaţii comerciale cu suprafaţa utilă peste 300 mp, cu condiţia asigurării locurilor de parcare pentru aprovizionare şi cu respectarea legislaţiei privind protecţia mediului.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici