Hoţii care au furat 400.000 de lei de la o bancă din Capitală sunt cetăţeni străini

Hoţii care în urmă cu o săptămână au furat 400.000 de lei de la o bancă din Bucureşti sunt cetăţeni străini şi au plecat din România la trei zile după furt, anchetatorii reuşind să prindă o persoană din Capitală care i-ar fi ajutat, aceasta fiind arestată preventiv pentru 29 de zile.

26 afișări
Imaginea articolului Hoţii care au furat 400.000 de lei de la o bancă din Capitală sunt cetăţeni străini

Hoţii care au furat 400.000 de lei de la o bancă din Capitală sunt cetăţeni străini (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Referitor la furtul comis la data de 23.12.2010, ora 13.35, la sucursala unei bănci din sectorul 3, de către două persoane necunoscute care au sustras un sac de transport valori ce conţinea suma de aproximativ 400.000 de lei părăsind locul faptei cu o motocicletă, în urma cercetărilor întreprinse de către poliţişti din cadrul Sectorului 3 Poliţie s-a reusit identificarea autorilor faptei stabilindu-se că este vorba de 2 cetăţeni străini", a anunţat, joi, Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Anchetatorii au mai stabilit că cei doi au fost ajutaţi de un bucureşten, care i-a preluat cu maşina personală. În urma anchetei a fost recuperată suma de 44.000 de lei din banii furaţi.

"Din datele obţinute pâna în prezent, cetăţenii străini au părăsit teritoriul României la trei zile dupa comiterea faptei", au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Bucureşteanul care i-a ajutat pe cei doi cetăţeni străini a fost arestat preventiv pentru 29 de zilei, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 3.

Activitatea de cercetare penală a fost supravegheată de procurori din Parchetul de pe lânga Judecătoria Sectorului 3, a precizat sursa citată.

În 23 decembrie, un bărbat a spart un geam al unei sucursalei bancare din Piaţa Alba-Iulia din Capitală, a intrat în clădire îmbrăcat în costum de motociclist şi având o cască pe cap şi a luat un sac cu bani. În faţa băncii îl aştepta un alt tânăr, pe o motocicletă. Cei doi au fugit de la locul faptei cu motocicleta, care nu avea plăcuţă de înmatriculare, spunea atunci purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Constantin Stoian, şeful Serviciului Investigaţii Criminale al Direcţiei Judiciare din Poliţia Capitalei, declara că hoţii au furat aproximativ 400.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici