Hoţii de fier au încercat să fure un kilometru de cale ferată

Mai multe persoane au încercat să fure aproximativ un kilometru de cale ferată care aparţine combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, paguba produsă fiind estimată la circa 50.000 de lei.

49 afișări
Imaginea articolului Hoţii de fier au încercat să fure un kilometru de cale ferată

Hoţii de fier au încercat să fure un kilometru de cale ferată (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Poliţiştii din Galaţi au fost solicitaţi luni dimineaţă, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină în apropiera combinatului siderurgic ArcelorMittal, unde mai multe persoane încercau să fure o linie de cale ferată.

O echipă formată din poliţişti şi jandarmi a mers la faţa locului, unde i-au mai găsit doar pe şoferii a două camioane în care urma să fie încărcat fierul.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi, Costin Barbu, a spus că echipajele de jandarmi au descoperit că şina de cale ferată fusese tăiată în bucăţi cu lungimea de trei şi cinci metri, pe o lungime de un kilometru, care urmau să fie transportate cu ajutorul unui atelaj tras de cai în curtea unei gospodării din apropiere.

Bucăţile de şină urmau să fie vândute la un centru de fier vechi.

Potrivit sursei citate, paguba produsă se ridică la aproximativ 50.000 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au precizat că, în acest caz, sunt audiate în prezent câteva persoane, iar cercetările continuă pentru identificarea tuturor celor implicaţi.

Purtătorul de cuvânt al administraţiei ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, a confirmat că este vorba despre un furt din proprietatea combinatului siderurgic şi a preciazat că linia respectivă era operaţională, dar nu a mai fost folosită de aproximativ un an întrucât deservea Uzina Cocso-Chimică, închisă anul trecut, în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici