Hrebenciuc: Nu se pune problema retragerii sprijinului politic al ministrului Andronescu

Liderul grupului parlamentar al PSD din Cameră, Viorel Hrebenciuc, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema retragerii sprijinului politic de care beneficiază ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

20 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Nu se pune problema retragerii sprijinului politic al ministrului Andronescu

Hrebenciuc: Nu se pune problema retragerii sprijinului politic al ministrului Andronescu

Hrebenciuc a arătat că Andronescu a făcut greşeala de a nu informa în prealabil Biroul Permanent al PSD în privinţa proiectului de Ordonanţă referitor la Universitatea "Spiru Haret", dar a arătat că informarea va avea loc luni.

Potrivit lui Hrebenciuc, nu au existat în PSD discuţii privind retragerea sprijinului politic în ceea ce o priveşte pe Andronescu, el precizând, totodată, că nu se va lua în calcul "prea repede" nici o eventuală remaniere.

"Doamna Ecaterina Andronescu a făcut o singură greşeală: faptul că nu a informat în prelabil Biroul Permanent cu privire la decizia pe care voia să o ia (cu privire la Universitatea «Spiru Haret», n.r.) Se va întâmpla acest lucru luni, astfel încât totul va reintra în normal din punctul meu de vedere", a spus Hrebenciuc.

El a arătat că studenţii care au urmat cursurile la ID nu sunt vinovaţi, afirmând că pentru aceştia trebuie identificate soluţii care să satisfacă efortul pe care l-au făcut.

Hrebenciuc a arătat că vina pentru situaţia creată este a miniştrilor care au precedat-o pe Ecaterina Andronescu, care ar fi trebuie să controleze strict cifrele de şcolarizare pentru universităţile particulare.

Liderul grupului parlamentar al PSD din Cameră a arătat că de aceea s-a ajuns la situaţia din acest moment, despre care a apreciat că nu mai poate continua, dar a subliniat că studenţii care au urmat aceste cursuri nu au nicio vină şi că nu ei trebuie pedepsiţi.

Hrebenciuc a precizat că luni în cadrul BPN al PSD se va identifica o soluţie care să satisfacă toate părţile implicate în discuţie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, joi, că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii care dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici