Hristos a Înviat! Noaptea de Înviere în vremea coronavirusului. Mesajul Patriarhului | VIDEO

Patriarhul Daniel a spus, sâmbătă, la întâmpinarea Luminii Sfinte în Catedrala Patriarhală, că „prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile”, potrivit Agenţiei de ştiri a Patriarhiei, Basilica.ro.

5191 afișări
Patriarhul Daniel a spus, sâmbătă, la întâmpinarea Luminii Sfinte în Catedrala Patriarhală, că „prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile”, potrivit Agenţiei de ştiri a Patriarhiei, Basilica.ro.

„Anul acesta Lumina Sfântă a fost primită într-o atmosferă de tristeţe pentru toată lumea. Biserica Sfântului Mormânt era aproape goală. Cu toate acestea însă, faptul că Lumina Sfântă a venit şi anul acesta la Ierusalim şi în toate ţările ortodoxe care au trimis delegaţii spre a o primi în dar de la Hristos, aduce bucurie. Şi pe lângă binecuvântare, ne aduce şi o mare consolare, o mângâiere”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh.
 
Patriarhul Daniel a adăugat că „Hristos, care ne-a trimis lumina Învierii Sale, doreşte să intre în casa sufletului nostru, în familia noastră, în toată viaţa noastră. Să lumineze incertitudinea, să risipească teama, să ne ajute să ne vindecăm sufleteşte şi trupeşte”.
 
„Dincolo de toate opreliştile care există din cauza pandemiei, prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile Ortodoxe şi cu toţi credincioşii noştri, care deşi nu pot participa fizic în noaptea de Înviere la slujbă, totuşi, prin faptul că primesc în casele lor această Lumină Sfântă, ‹se luminează cu prăznuirea›, cum ne îndeamnă cântările de Sfintele Paşti, şi ‹unii pre alţii ne îmbrăţişăm› duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă prin aceeaşi credinţă pe care o mărturisim şi aceeaşi iubire pe care o arătăm lui Hristos şi Bisericii Sale”, a subliniat Părintele Patriarh.
 
Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, sâmbătă, în jurul orei 13:50, în urma unei ceremonii restrânse oficiată de Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofi al III-lea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici