Hunedoara: Aproximativ 400 de angajaţi CFR, disponilbizaţi de la 1 martie

Apoximativ 400 de angajaţi ai CFR din judeţul Hunedoara ar urma să fie disponibilizaţi de la 1 martie, însă sindicatele se opun programului de restructurare, în lipsa unui buget pentru plăţi compensatorii şi a măsurilor de reconversie profesională.

115 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Aproximativ 400 de angajaţi CFR, disponilbizaţi de la 1 martie

Hunedoara: Aproximativ 400 de angajaţi CFR, disponilbizaţi de la 1 martie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu sunt fonduri pentru plăţi compensatorii la CFR Marfă. Doar discuţii privind alocarea unor fonduri de la buget pentru plata unor venituri de completare. Nu suntem de acord ca oamenii să plece fără salarii compensatorii. În plus, nu există un program de reconversie profesională. Vom acţiona pe toate căile legale pentru a bloca iniţiativa administraţiei, fără să excludem protestele de stradă sau atacarea în instanţă a programului de disponibilizări", a declarat, duminică, Ionel Ţiţ, liderul Sindicatului Mişcare Comercial din cadrul CFR Hunedoara.

Potrivit liderului sindical, cele mai multe disponibilizări de personal ar fi prevăzute pentru sectorul CFR Marfă, de unde ar urma să plece 250 de angajaţi.

Diferenţa până la 400 de persoane, în judeţul Hunedoara, ar urma să provină din alte sectoare ale căilor ferate.

Sindicaliştii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că CFR Marfă pierde contracte în faţa altor firme, pe care le acuză de concurenţă neloială.

"Vom cere ministrului Transporturilor ca transportul de marfă să fie dirijat pe CFR şi nu spre alte firme private, care ne fac concurenţă neloială. Există zeci de asemenea firme numai în judeţul Hunedoara", a spus liderul sindical.

Conform programului de restructurare al CFR Marfă, aproape 6.400 de salariaţi vor intra în şomaj, de la 1 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici