Hunedoara: Cisterna răsturnată a fost repusă pe roţi, iar circulaţia în zonă a fost reluată

Operaţiunea de repunere pe roţi a cisternei răsturnate, joi, pe drumul judeţean care face legătura între localităţile hunedorene Brănişca şi Ilia s-a încheiat, vineri la prânz, fără incidente, astfel că circulaţia rutieră în zonă a fost reluată după o întrerupere de aproximativ trei ore.

35 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Cisterna răsturnată a fost repusă pe roţi, iar circulaţia în zonă a fost reluată

Hunedoara: Cisterna răsturnată a fost repusă pe roţi, iar circulaţia în zonă a fost reluată (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenentul Anemona Doda, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că operaţiunea de repunere pe roţi a cisternei răsturnate a decurs fără incidente.

"Din fericire, cisterna a fost pusă pe roţi fără să existe alte probleme. Sunt aproape 24 de ore de la momentul răsturnării, perioadă în care echipele de intervenţie au acţionat şi au fost tot timpul în zonă", a spus Doda.

Cisterna va fi verificată pentru a se stabili dacă sunt fisuri pe interior.

Circulaţia rutieră în zonă a fost reluată, după ce, vineri, a fost întreruptă timp de aproape trei ore, pentru repunerea pe roţi a cisternei.

Cisterna încărcată cu substanţe toxice şi condusă de un cetăţean italian s-a răsturnat, joi, pe drumul judeţean care leagă localităţile hunedorene Brănişca şi Ilia, pompierii şi poliţiştii asigurând zona deoarece exista pericol de explozie.

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, Georgeta Barabaş, din cisterna răsturnată în şanţ au fost scurgeri de diclorpropan, o substanţă inflamabilă care face parte din aceeaşi clasă cu metanul, se evaporă uşor şi se descompune la contactul cu razele solare. Sursa citată a adăugat că substanţa este inflamabilă şi există pericol de explozie dacă intră în contact cu flacără deschisă, dacă se agită recipientul sau dacă intră în contact cu alte substanţe inflamabile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în cisternă erau aproximativ 24 de tone de substanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici