Hunedoara: Toate pârtiile din staţiunea Straja sunt deschise

Toate cele şase pârtii din staţiunea Straja, din Valea Jiului, sunt deschise pentru schiori, la sfârşitul acestei săptămâni, stratul de zăpadă măsurând aproape 40 de centimetri, iar gradul de ocupare a staţiunii este de aproximativ 80 la sută.

253 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Toate pârtiile din staţiunea Straja sunt deschise

Hunedoara: Toate pârtiile din staţiunea Straja sunt deschise (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Pe pârtiile din staţiunea Straja, stratul de zăpadă măsoară aproape 40 de centimetri.

"Se schiază pe toate cele şase pârtii. Turiştii care preferă sania au la dispoziţie o a şaptea pârtie, special dedicată. Pentru acest sfârşit de săptămână, s-au anunţat foarte mulţi turişti în Straja, gradul de ocupare a staţiunii fiind de aproximativ 80 la sută", a declarat, sâmbătă, şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

Potrivit acestuia, toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, iar drumul de acces din oraşul Lupeni spre staţiunea Straja este în condiţii bune pentru maşini.

Turiştii care practică sporturi de iarnă pot alege, pentru acest sfârşit de săptămână, şi staţiunile montane Râuşor, din Retezat, sau Parâng, din Valea Jiului, unde stratul de zăpadă bătătorită permite practicarea schiului în condiţii relativ bune.

"Zăpada este tasată foarte tare pe pârtii şi are o grosime de 15-20 de centimetri, la Parâng. În staţiune sunt mai multe grupuri de turişti şi ne aşteptăm ca numărul lor să crească", a menţionat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.

Turiştii care doresc să urce în Parâng pot face acest lucru doar cu telescaunul, din Petroşani, drumul spre staţiune fiind impracticabil, chiar şi pentru maşinile cu tracţiune integrală.

Echipe al jandarmilor montani din judeţul Hunedoara vor fi prezente în toate staţiunile montane în care se preconizează că turiştii vor sosi în număr mare, mai ales că în aceste zone se anunţă ninsori.

"Jandarmii montani vor monitoriza principalele zone turistice montane în care se înregistrează un aflux mare de turişti, pentru prevenirea unor evenimente nedorite", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, locotenenul Răducu Nicolae.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător, să nu se aventureze pe traseele montane şi să nu tulbure ordinea publică.

De asemenea, jandarmii montani recomandă turiştilor ca, în cazul producerii unor accidente pe munte, să solicite sprijinul acestora sau al salvamontiştilor la numărul de urgenţă 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici