Hunedoara: Traficul este îngreunat din cauza zăpezii şi a poleiului

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, marţi, pe DJ 687, care leagă Deva de Hunedoara, şi pe alte 30 de drumuri judeţene şi naţionale din judeţ, din cauza ninsorii, iar în zonă se acţionează cu utilaje pentru curăţarea şoselelor de zăpadă şi polei.

118 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Traficul este îngreunat din cauza zăpezii şi a poleiului

Hunedoara: Traficul este îngreunat din cauza zăpezii şi a poleiului (Imagine din arhivă; Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Societăţii Drumuri şi Poduri Deva afirmă că peste 40 de utilaje acţionează pe 27 de drumuri din judeţul Hunedoara.

"Utilajele au fost trimise pe drumuri de marţi dimineaţa. Nu este niciun drum blocat, însă se circulă în condiţii de iarnă. Se împrăştie în continuare material antiderapant", a declarat ofiţerul de serviciu de la Drumuri şi Poduri Deva, Daniela Tomescu.

Cele mai multe probleme au fost pe Drumul Judeţean 687, care leagă Deva de Hunedoara, unde timp de două ore s-a circulat bară la bară, deşi şoseaua are patru benzi.

Tot din cauza zăpezii şi a poleiului, pe DJ 687 a avut loc o tamponare între o autoutilitară care transporta pâine şi un jeep, neînregistrându-se victime, doar pagube materiale.

"Am parcurs în două ore o distanţă care în mod normal nu-mi ia mai mult de 15 minute. Consum mare de carburant şi mulţi nervi. Într-un târziu, au apărut şi cei de la Drumuri şi au dat cu nisip. Cum poate fiecare ninsoare să ne prindă nepregătiţi, nu se ştie că după toamnă vine iarna?", a declarat, marţi, unul dintre şoferii prinşi în trafic, Marin Ingineru.

Şi pe drumurile naţionale care străbat judeţul Huendoara se intervine cu material antiderapant şi utilaje cu lamă.

"Cea mai mare cantitate de zăpadă a căzut în Valea Jiului şi am fost nevoiţi să intervenim pe DN 68 între Haţeg şi Petroşani, între Câmpu lui Neag şi Herculane şi între Sarmizegetusa şi Porţile de Fier. S-a curăţat şi DN 7 de la Orăştie către Deva, dar şi DN 76 spre Brad. 35 de utilaje sunt încă pe teren şi le mutăm dintr-un loc în altul, în funcţie de necesităţi. În acest moment, se circulă pe toate drumurile naţionale în condiţii de iarnă", a declarat şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Hunedoara, Gheoghe Brânzan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici