Hunedoara: Un autoturism s-a ciocnit cu o cisternă cu combustibil, pe DN 7

O cisternă încărcată cu combustibil s-a ciocnit, marţi dimineaţă, pe DN 7, în judeţul Hunedoara, cu un autoturism, apoi ambele autovehicule s-au răsturnat în afara şoselei, după care maşina mică a luat foc, toţi pasagerii din maşină murind carbonizaţi.

15 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Un autoturism s-a ciocnit cu o cisternă cu combustibil, pe DN 7

Hunedoara: Un autoturism s-a ciocnit cu o cisternă cu combustibil, pe DN 7

Cadavrele celor patru persoane carbonizate în accident au fost scoase din maşina distrusă de către echipaje de la descarcerare.

Victimele, trei bărbaţi şi o femeie, veneau din Germania şi se îndreptau spre Bacău. Şoferul avea 28 de ani, iar ceilalţi bărbaţi avea 58, respectiv 59 de ani, iar femeia nu a fost identificată.

În zonă au ajuns şi comisari de la Garda de Mediu, deoarece din cisterna încărcată cu peste 37.000 de litri cu motorină şi benzină a curs combustibil care s-a scurs în şanţul de pe marginea şoselei. În timp ce macaraua încearcă să ridice cisterna pompierii folosesc tunurile de apă, pentru a preveni producerea unei explozii.

Zona este în continuare izolată, iar cordoanele de jandarmi împiedică curioşii să ajungă aproape de locul accidentului.

Accidentul s-a produs în jurul orei 7.00, în zona localităţii Turdaş, între Simeria şi Orăştie, circulaţia fiind complet blocată, formându-se coloane de maşini pe distanţe de peste trei kilometri pe un sens.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, în urma impactului autoturismul a luat foc, iar în incendiu a fost distrusă şi cabina cisternei. Toţi pasagerii din autoturism, patru persoane, au murit carbonizaţi.

Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs după ce autoturismul a intrat pe contrasens.

"Şoferul unui autoturism a intrat pe contrasens, iar maşina s-a izbit de o cisternă. În urma impactului maşina a luat foc şi au murit toate cele patru persoane aflate înăuntru. Cel mai probabil şoferul autoturismului a adormit la volan, dar facem în continuare cercetări", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara, subcomisar Ion Tirinescu.

Şoferul cisternei, Ioan Todor, care a fost rănit uşor, a spus că a observat autoturismul intrând pe contrasens chiar în faţa sa şi nu a mai putut evita impactul.

Circulaţia rutieră pe DN 7, în judeţul Hunedoara, a fost reluată puţin înainte de ora 11.00, la peste patru ore de la accident.

"Cisterna răsturnată a fost ridicată cu ajutorul unei macarale, iar combustibilul este mutat într-o altă cisterna. Circulaţia rutieră în zonă a fost reluată", a declarat subcomisarul Ion Tirinescu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici