Iaht în derivă, la mai puţin de două mile marine de Potul Tomis

Autorităţile portuare constănţene au intervenit, duminică seară, în ajutorul echipajului unui iaht căruia i se defectase motorul şi plutea în derivă la mai puţin de două mile marine de Portul Turistic Tomis din Constanţa, fiind în pericol să se izbească de dig.

42 afișări
Imaginea articolului Iaht în derivă, la mai puţin de două mile marine de Potul Tomis

Iaht în derivă, la mai puţin de două mile marine de Potul Tomis (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Potrivit directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Ion Voicu, doi bărbaţi din Constanţa au ieşit, duminică după-amiază, la o plimbare cu un iaht pe Marea Neagră, iar în jurul orei 20.00 motorul ambarcaţiunii a cedat. Ambarcaţiunea a itrat în derivă, în condiţii de vreme nefavorabilă, cu vânt destul de puternic şi ploaie.

Cei doi au trimis un apel SOS, iar în jurul orei 20.55 în ajutorul lor a fost trimisă o ambarcaţiune rapidă a ARSVOM, care a ajuns la locul în care se găsea velierul după aproximativ 20 de minute de la apelul de ajutor.

"Motorul ambarcaţiunii cedase la aproximativ 1,6 mile marine de ţărm, deci destul de aproape, iar dacă nu se intervenea imediat exista pericolul ca velierul să fie purtat de vânt şi de curenţi către mal şi putea fi zdrobit de digurile de la intrarea în portul turistic", a declarat directorul ARSVOM, Ion Voicu.

Iahtul a fost remorcat şi adus la mal în jurul orei 23.00, în condiţii de siguranţă.

Şi poliţiştii de frontieră mehedinţeni au intervenit, duminică seară, pentru salvarea a cinci persoane care se aflau pe o ambarcaţiune intrată în derivă pe Dunăre, în dreptul Golfului Vârciorova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici