Iaşi: 17 călugăriţe, reţinute de poliţiştii pentru comportament necivilizat

Un număr de 17 călugăriţe, venite, duminică, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, cu prilejul ceremoniei întronizării noului Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, au fost reţinute de poliţiştii ieşeni, pentru "comportament zgomotos şi necivilizat".

219 afișări
Imaginea articolului Iaşi: 17 călugăriţe, reţinute de poliţiştii pentru comportament necivilizat

Iaşi: 17 călugăriţe, reţinute de poliţiştii pentru comportament necivilizat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Virginiei Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, un grup de 17 măicuţe au avut o altercaţie cu patrula Poliţiei, în apropierea Catedralei Mitropolitane, fiind reţinute pentru "comportament zgomotos şi necivilizat".

Potrivit martorilor, călugăriţele le-ar fi strigat poliţiştilor "Sunteţi fiii lui Iuda!", din motive deocamdată neelucidate, iar după ce au continuat să facă zgomot şi să se certe cu oamenii legii în apropierea Catedralei unde, duminică, se desfăşoară ceremonia de întronizare a noului mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, cele 17 măicuţe au fost duse la Secţia 3 Poliţie din Iaşi. Aici ele au fost identificate şi audiate în legătură cu acest incident.

Cele 17 măicuţe au primit avertisment şi apoi au fost lăsate să plece de la Secţia 3 Poliţie din Iaşi.

Mii de persoane participă, duminică, la ceremonia de întronizare a noului Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan. Preşedintele Traian Băsescu a venit special pentru acest eveniment de la Cluj, sosind la Iaşi în cursul serii de sâmbătă. Cu acelaşi prilej, în Iaşi au venit şi liderii PDL Emil Boc, Elena Udrea şi Gheorghe Flutur, care, alături de candidatul PDL la primăria Iaşi, Dumitru Oprea, au ieşit, dimineaţă, pe Bulevardul Ştefan cel Mare, îndreptându-se spre Catedrala Mitopolitană, unde la ora 9.00 a început Sfânta Liturghie.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici