Iaşi: Bebeluş de 500 de grame, născut la Maternitatea "Cuza Vodă"

Un copil de numai 500 de grame s-a născut, în noaptea de luni spre marţi, la Maternitatea "Cuza Vodă", din Iaşi, fiind cel mai mic copil adus pe lume vreodată într-o maternitate ieşeană.

1516 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Bebeluş de 500 de grame, născut la Maternitatea "Cuza Vodă"

Bebeluş născut prematur (Imagine: www.glahaiti.org)

Bebeluşul a fost născut prematur, la numai 28 de săptămâni şi măsoară doar 31 de centimetri. Mama copilului a născut prin cezariană, medicii fiind nevoiţi să intervină în acest mod din cauza apariţiei unor complicaţii.

Copilul este internat la Secţia de Terapie Intensivă Prematuri a maternităţii şi respiră cu ajutorul aparatelor, fiind monitorizat în permanenţă de medici.

"La naştere, ar fi trebuit să aibă cel puţin 900 de grame, şi nu 500. Dacă va supravieţui, va fi un drum dificil pentru părinţi care trebuie să înţeleagă că aceştia sunt copii cu nevoi speciale pe toată perioada copilăriei", a declarat presei dr. Maria Stamatin, şef secţie prematuri de la Maternitatea "Cuza Vodă".

Acesta este cel mai mic copil născut vreodată la Iaşi, până acum recordul fiind deţinut de un nou-născut prematur, care avea o greutate de aproape 600 de grame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici