Iaşi: La Răchiteni se aşteaptă o nouă viitură

Ministrul Mediului, Attila Korodi, s-a deplasat, luni dimineaţa, în localitatea Răchiteni din judeţul Iaşi, unde se aşteaptă o nouă viitură de pe Siret, pentru a se asigura că lucrările hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor rezistă, anunţă Ministerul Mediului.

148 afișări
Imaginea articolului Iaşi: La Răchiteni se aşteaptă o nouă viitură

Iaşi: La Răchiteni se aşteaptă o nouă viitură (Imagine: Mediafax Foto)

Hidrologii au prognozat că, luni dimineaţa, viitura de pe Siret va atinge, la Răchiteni, un vârf de 1.855 mc/s.

Ca urmare, ministrul Mediului a dispus întărirea celor două linii de apărare de care dispune localitatea prin supraînălţarea celor două diguri cu un metru. Astfel, pentru supraînălţarea celor două diguri cu o lungime de un kilometru au lucrat fără întrerupere, pe parcursul ultimelor trei zile, 290 de oameni, angajaţi ai Administraţiei Naţionale Apele Române, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei şi Armatei, cât şi voluntari.

Aceştia au utilizat circa 22.000 de saci cu nisip, care au fost acoperiti cu folie de plastic pentru evitarea infiltraţiilor şi au fost susţinuţi, în partea din spate, cu întărituri din pământ.

De asemenea, echipele monitorizeaza în permanenţă, pe lângă lucrările de supraînălţare executate, şi situaţia digurilor din oraşul Roman şi din judeţul Bacău.

Ministrul Mediului: Este vârf de viitură la Răchiteni, situaţia fiind sub control

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, luni, la ora 10.20, că în acel moment se înregistra vârful de viitură la Răchiteni, dar că situaţia este sub control, apele Siretului tranzitând zona fără să depăşească digul de protecţie.

"Chiar la această oră avem vârful de viitură la Răchiteni. Deocamdată situaţia este sub control, digul rezistă, iar apa tranzitează zona. Oamenii evacuaţi trebuie să mai aştepte. Vor putea reveni acasă după ce se retrag apele", a declarat ministrul Mediului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici