Iaşi: Reparaţiile la apartamentele din blocul afectat de explozie vor dura cel puţin două luni

Primarul localităţii ieşene Holboca, Gheorghe Ştefurac, a afirmat că reparaţiile la apartamentele din blocul afectat de explozie vor dura cel puţin două luni, el precizând că "unele locuinţe sunt distruse mai rău ca la un cutremur".

159 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Reparaţiile la apartamentele din blocul afectat de explozie vor dura cel puţin două luni

Iaşi: Reparaţiile la apartamentele din blocul afectat de explozie vor dura cel puţin două luni (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

Gheorghe Ştefurac a spus că au fost afectate toate cele 17 apartamente din blocul în care s-a produs explozia, precum şi alte şase locuinţe dintr-un bloc aflat în apropiere.

Potrivit primarului localităţii Holboca, trei dintre apartamente sunt distruse aproape în totalitate.

"Sunt plafoane prăbuşite, instalaţia electrică este distrusă, mobila la fel. Unele locuinţe sunt distruse foarte urât, mai rău ca la cutremur. Reparaţiile o să dureze cel puţin două luni", a declarat, duminică, Gheorghe Ştefurac.

Reparaţiile vor fi făcute de autorităţile locale.

Autorităţile spun că locatarii din blocul respectiv nu se vor putea întoarce prea repede în locuinţe, aceştia fiind obligaţi să doarmă, câteva săptămâni, fie la rude sau prieteni, fie într-un apartament de serviciu pus la dispoziţie de Poliţia din localitate.

Consiliul Local Holboca a decis să ajute familiile afectate de explozie cu 30.000 de lei.

Luni dimineaţă, specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii vor face expertiza tehnică a apartamentelor, pentru a stabili cu exactitate valoarea pagubelor.

Potrivit primarului din Holboca, locatarii blocului respectiv i-au spus că nu-l vor mai primi înapoi în imobil pe proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, oamenii acuzându-l pe bărbat că a provocat intenţionat deflagraţia, prin lăsarea nesupravegheată a aragazului.

Un bărbat a fost rănit, iar 16 apartamente au fost avariate, sâmbătă dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu, care ţine de comuna Holboca.

În urma deflagraţiei, locatarii au fost evacuaţi, iar zona a fost împrejmuită.

Locatarii blocului au spus că au simţit vineri seară un miros puternic de gaz în imobil şi că la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie din cadrul E.ON.

Într-un comunicat de sâmbătă al E.ON Gaz Distribuţie SA Iaşi se arăta că explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaz în interiorul unui apartament, după ce aragazul din locuinţă, aflat în funcţiune, ar fi fost lăsat nesupravegheat.

Proprietarul apartamentului din Iaşi în care s-a produs explozia a fost amendat în câteva rânduri de poliţişti, pentru tulburarea liniştii publice, autorităţile luând în calcul şi varianta ca bărbatul să fi provocat intenţionat incidentul.

Potrivit prefectului de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, bărbatul îşi ameninţase vecinii că vor avea probleme şi că "o să le vină de hac".

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au anunţat, duminică, întocmirea unui dosar penal, pentru distrugere din culpă prin incendiere, anchetatorii urmând să stabilească eventualii vinovaţi în cazul exploziei din blocul situat la marginea Iaşiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici